Monday 17 May 2010

Catalunya - Rupit

Vasárnapra Sergio tervezte nekünk a programot - próbált időjárást is, ami végül nem egészen olyan lett, ahogy ő elképzelte, de szerintem így volt tökéletes a hangulat.
Ha valakinek azt mondom Spanyolország, rögtön a tengerpart jut az emberek eszébe, homok, pálmafák, a tapasztaltabbaknak a vörös földek, halványzöld olajültetvények... és hiába tudtuk, hogy Spanyolország sokoldalú, erre azért még mi sem számítottunk.
Rupit egy hihetetlen bájos kis középkori falu - szürke kőházak, vörös cseréptetők -, szépséges hegyek-völgyek között Catalunya közepén. Van kb másfél utcája, egy hotel, két étterem, két pékség, egy húsbolt, iskola, patak (és legközelebb a vízesést is megnézzük!). És lógott az eső lába, szürke volt (de én jó angol módjára halásznadrág-papucs kombóban, haha), de ez a párás-ködös idő annyira jól illett a hegyekhez, és ugye a szürke is nagyon jól megy a zölddel... imádtam. Leginkább talán Toledo-hoz tudnám hasonlítani, a szűk kis utcákat, a színeket... tényleg mesebeli.
Most jön az, hogy legszívesebben az összes képet megmutatnám itt, de ugye véges a hely, szóval menjetek nézegetni az albumba. Mert még el kell mesélnem, hogy természetesen itt sem maradtunk kulináris élvezetek nélkül. Az egyik pékségben szereztünk helyi lapos kenyeret (aminek elfelejtettem a nevét, Hajni segíts!), amit elrágcsáltunk séta közben; a fáradalmak után pedig beültünk a csodálatos, panorámás étterembe, és mindenféle katalán jóságokkal csillapítottuk éhségünk. Meg persze leöblítettük egy kis orujo-val.
From 2010.05.02. - Rupit

3 comments:

steve said...

Ez nekem is tetszene!!

Tinkmara said...

Szia kedves!
Off vagyok :)
Kérlek olvasd el ezt a bejegyzést és jelezz vissza, hogy szeretnél-e szerepelni a Külföldön élő magyarok bloglistáján. Köszönöm!
http://tinkmara.freeblog.hu/archives/2010/05/17/KEM-lista/

euthymia said...

Az a baj, hogy megint meg kell állapítani, annyi hely van, amit fel kéne fedezzünk. Pl ez itt fenn a bejegyzésben is egy ilyen :) :)