Monday 6 August 2007

wye-volgy kincsei

Az egesz hetvege pedig ugy kezdodott, hogy megneztuk gondosan az idojarast a BBC-n (a bibiszi az azert megiscsak bibiszi), aki azt mondta, hogy szombaton bujkalo napocs, vasarnap meg zuhog (mondjuk huszonnyolc fokot is mondott, ez fura volt, de elsiklottunk folotte). Tehat az elobbiekbol levontuk azt a kovetkeztetest, hogy szombaton megyunk kirandulni, vasarnap meg vegre sor kerul arra a hazimunkara, amit ket hete tologatok.
A jogyerekek szombaton felkeltek, felpakoltak a barataikat, es elindultak, aztan eltevedtek - ez most mar tenyleg visszatero motivum minden programunkban, de majd azt mondjuk, hogy direkt csinaltuk... Es tenyleg, mert ugye minden ut Romaba vezet. Azaz, ha nem tevedtunk volna el, akkor nem arra mentunk volna, amerre, es akkor nem azt lattuk volna, amit. Pedig.
A Tintern Abbey gyonyoru. Persze, ahogy Z megmondta, ha egyben lenne, igazi templom lenne, feleannyira sem lenne erdekes, mint igy, hogy felet szethordtak, a masik felet belepte a moha. De igy meg meses, es hangulatos, es jaaaj megint csupa zold minden meg szurke, es imadom ezeket a szineket es a koveket, mondtam mar? Es csak ugy meglattuk az utrol es megalltunk, mazlistak vagyunk, mondom en. Meg meg azert is, mert kezmuvessatrak is voltak pont, kezdem azt hinni, hogy csak nekunk, csak most... Es hatalmas kulonbsegek vannak az otthoni kozepkori "kezmuvesvasarok" es az itteniek kozott. Eloszor is ez nem vasar volt. Nem akartak nekunk eladni semmit. Csak volt egy par ember (akiknek egyebkent mindnek van valami hetkoznapi unalmas munkaja), akik fogtak szines csikos satrakat, es odajottek minket szorakoztatni. De ezt a szorakoztatast teljesen komolyan vettek. Kerdeztunk, es ok tudtak valaszolni, sot meseltek nekunk sokat es erdekessegeket, es ugy tunt, hogy ok tenyleg tudjak es atelik azt a szerepet ami a jelmezukhoz tartozik. Volt egy bacsi pergamenekkel, meg libatollal, es gyonyoru cirkalmas irasokkal (aki kulonben webdizajner)(es kiprobalhattuk, es irhattunk mi is, es elhozhattuk *ingyen*); es neni aki sajat maga kopulte a vajat, es kenyeret sutott, es kozepkori levest fozott kisustben; es masikneni gyogynovenyekkel, meg volt egy aki fonalat gyartott eppen... Es aztan Z kedvencei: a nyilkeszito bacsi, es a masik, aki nem tudom pontosan ki volt, de odaadta a kardjat, es vicceskedtunk vele egy kicsit.
Aztan tovabbautoztunk az eredeti uticelok fele, szinte vegig a Wye folyo volgyeben, Wales es Anglia hataran, es ott is minden olyan szepseges, es nyugis es (tudom, unalmas vagyok, de) ZOLD... Mint utolag megtudtam, termeszetvedelmi terulet kulonben, ugyhogy ide is erdemes meg visszamenni es turazni egy jot...
Szoval voltunk meg utvesztoben, ami nem volt annyira izgalmas (kicsi volt, es gyorsan megtalaltuk a kijaratot), meg egy varban, ami meg nagyon tetszett, de mar majdnem zartak, es meg ugyis vissza kell mennunk es akkor majd irok rola, es ez a bejegyzes meg mar ugyis tul hosszu, szoval itt a vege.

1 comment:

Anonymous said...

Tök jó volt nektek! Én meg füvetnyírtam, fát fűrészeltem, karton dobozt daraboltam, f1-et néztem. Hopp ez az utólsó azért jó volt!