Wednesday 23 July 2008

Haynes [megint]

Igen, voltunk mar itt (majdnem pont egy eve). Igen, akkor is csaladdal. De hat ugye ez az, amit az en autobolond oseimmel sem lehetett kihagyni.
Tobb, mint egy honapja voltak itt, es miutan penteken elkuldtuk oket Bathban csavarogni, szombatra ok valaszthattak. Es termeszetesen ez volt az egyik.
A Haynes Motor Museum Anglia legnagyobb automuzeuma. Raadasul ez igy nem is pontos: celjuk restauralni, megorizni, megmutatni az autos- es motoros tortenelem kiemelkedo darabjait. A muzeum minden jarmuvet legalabb egyszer hasznaltak, es nagy reszuk most is mukodokepes allapotban van - sot, ottjartunkkor (apak napja alkalmabol) ki is lehetett volna probalni nehanyat az alomautok kozul.
Rengeteg szepseget gyujtottek ossze, talan azt is mondanam, hogy tul sokat, mert az ember lanya egy ido utan egyszeruen telitodik, es nem all meg olyan autocsodak elott, amiket ha onmagukban lennenek, valoszinuleg percekig nezegetne. Es meg igy is orakig ott voltunk. A masik dolog, ami nem annyira tetszik, az a szuk hely: hatalmas a hangar, ahova kiallitottak az autokat, de nagy szamuk miatt gyakorlatilag szardiniasdoboz lett a helybol. Jo nagy doboz, femszardiniakkal. Szoval sajnos nem lehet korbejarni (es korbefotozni) oket.
Persze meg igy is nagy elmeny - foleg akarkinek, aki kicsit is erdeklodik az autok irant.

No comments: