Wednesday 10 February 2010

I saw a light

Biztos mindenkinek van olyan, nekem rengetegszer, mikor helyekhez, eseményekhez különböző illatokat, de főleg színeket társítok. Spanyolország egyértelműen vörös (csíkok a zászlóban, a háztetők, a föld...), Anglia főleg szürkék és zöldek, Olaszország kék, kék, kék... és mostantól Finnország nekem rózsaszín.
Kicsit féltem utazás előtt, mikor foglaltuk a jegyeket januárban, a nappali órák száma három és fél volt. Múlt hétre felkúszott úgy hatra, de akkor is: egy épp hideg, szürke, esős helyről indulunk egy másik hideg, sötét helyre. Tényleg akarom én ezt? Így utólag, akármilyen nagyon hideg is volt (és nagyonnagyon hideg volt), igen. Mert amikor van fény, akkor az gyönyörűséges. Ugye hó van, meg fák, és minden mintha fekete-fehér lenne, meg a síszemüvegen keresztül látja az ember, úgyhogy leginkább sárga, aztán leveszed, és szépséges szűrt fény, és mivel nagyon alacsonyan jön, rózsaszín fátyollal bevonva az egész világ. Mutatom.

7 comments:

Tinkmara said...

Gyönyörű.... szeretem ezt a színt... a rózsaszín ahogy kékbe merül... szépséges!

Unknown said...

Most néztem meg, hogy melyik szélességi körön van ez az akaslompolo (vicces név:) Hmm... hogy jutottatok oda fel? És honnan jött az ötlet, hogy pont oda?
Különben meg hiába élünk szürkeségben és hidegben, nekem nem tud olyan rossz idő lenni, hogy ne kívánkozzak Skandináviába.

steve said...

Nagyon szép!!!

Euthymia said...

Tényleg szép!!! :)

vica said...

már vártalak, a képeket, a beszámolókat - csodaszép!!!

vik said...

@nor: hat ugye eddig mindig ugyanazzal a tarsasaggal mentunk Olaszorszagba. iden nem sikerult osszeegyeztetni az idopontokat, viszont a sielest nem akartuk kihagyni, es az egyik kollegam emlitette Finnorszagot.
es igen, en is vagytam skandinaviaba, bar inkabb a nyari idoszakban, meg nekem valahogy mindig Norvegia, meg Izland lebeg a szemem elott... :)

A said...

Varázslatos világ, nem csoda, hogy a Miku is ezt választotta. :)