Saturday 17 April 2010

London - Borough Market

Mit csinál az ember szombaton Londonban? Piacra megy!
És milyen jól tettük. Miután megszenvedtünk ismét a londoni tömegközlekedéssel (szombat reggelre újabb két metróvonalat zártak le), és bejutottunk a Towerig, átsétáltunk a Millennium hídon (ez az a nagyonmodern, ami leszakad a herripotterben) Southwarkba, el a Téte Modern, a Shakespeare's Globe és a Golden Hinde (Sir Francis Drake hajója) mellett. 
A Borough Market szerintem minden kajamániás álma. Friss kenyér, sajtok, olajbogyó, csoki, sonka, szalámi, sütemények, olaj, gomba, zöldségek... paradicsom. Nem győztünk gyönyörködni. Úgyhogy inkább hamar összeszedtünk a reggeli/ebédünket (kiscipó, kétféle büdös sajt, citromos-fűszeres olajbogyó, szárított paradicsom), és el is pusztítottuk a szomszédos templomkert virágzó cseresznyefája alatt.
From 2010.04.03. - Borough Market

5 comments:

Unknown said...

Londoni TOP 3-ban van nálam ez a hely. Nem ismerek jobb vagy szebb piacot nála. A barcelonai boqueria némileg megközelíti, de valahogy az annyira turistás és tömött mindig, hogy elvesz az élményből.

vik said...

na, jovo hetvegen megyunk Barcelonaba is (Hajnit meglatogatni), majd jol megnezzuk ott is a piacot. :) mar voltunk ugyan Barcaban sokszor, a piacra meg sosem jutottunk el eddig...

steve said...

A piacot mindenhol meg kell nézni, bármerre jársz....

Unknown said...

Mivel mentek Barcelonába? Intermodál: busz, hajó, vonat? :)

vik said...

khm, aha, hat remenykedunk erosen, hogy addigra kicsit letisztul a dolog :)