Sunday 11 November 2007

töktorta, hagymaleves

Tudom, megint eltelt egy hét bejegyzés nélkül, de valahogy nekünk úgy telt el, mintha sose lett volna. Z éjszakás volt, és ilyenkor mintha teljesen álomvilágban élnénk... Reggel csendben kelek, öltözök, indulok, jókislányként dolgozom, persze túlórázom, aztán haza, de mivel fáradt vagyok, meg egyedül amúgy sincs kedvem, nem főzök, nem rendezkedek, aztán Z hazaér, és akkor még fennmaradok vele, amíg bírok, aztán bezuhanok az ágyba, és másnap kezdődik az egész előről, szóról szóra ugyanígy... Pedig szombatra volt beütemezve a két hete tologatott Halloween-partink, igazán lett volna mit készülni rá. De mivel se a tököt nem faragtam ki, se a jelmezeket nem varrtam meg, se a dekorációkat nem készítettük el, végül a buli halloween jellegét lemondtuk és csak simán maradt a buli. Amire persze még így is lehet készülni, de legalább végre kitakarítottuk a lakást, meg elrendezgettünk dolgokat, és már csak egyetlen dolog hiányzott: a vendégek. Akik viszont szépen sorban lemondogatták, így végül öten maradtunk. Szabina, aki végre beköltözött a városba, így talán majd többet látjuk, és a lengyelek - akikre mint tudjuk mindig lehet számítani, ha alkoholról van szó :))) Tehát ittunk, és röhögtünk, és répa-tök tortát ettünk, meg persze UNO.
Aztán vasárnap meg fejfájás. Meg napsütés, ragyogó, tehát megyünk. Persze az órát simán lecsaptuk, nem is tudom, hogy gondoltam, hogy fel tudunk kelni rendes időben, szóval megint csak közelre. De így is gyönyörű volt. A tökéletes ősz, arany napsütés, ragyogó színek, Somerset dombjai. A vár az ismét csak rom, de híres (Robin Hood-ot is forgattak itt), és tükörtó van mellette, aranyerdővel és smaragdgyeppel körülvéve. Mesés.
Záráskor haza, suhhanak a fák, Sonja jól fűt, de itthonra már nagyon fáradtak vagyunk. Gyorsan valami finomat, meleget - egy hagyma, egy póré, meg fokhagyma, a maradék gomba, rittyrotty, mellé sajtos pirítós... és film.

1 comment:

Anonymous said...

nemrosz nemrosz