Wednesday 4 June 2008

chrystal skull


Hat... mit is mondjak... ez a tipikusan 'jo is volt, meg nem is', 'kaptunk is valamit, meg nem is' esete. Az Indiana Jones sorozat legfrissebb darabjaval kapcsolatban azt hiszem mindenkinek eleg visszas erzesei vannak: egyreszt Indy-t nagyon szerettuk, kalandjait ezerszer ateltuk, vele csapkodtuk az ostort... masreszt... a Vegzet temploma 24 evvel ezelott keszult..! Nem kicsit kesoi ujraeleszteni valamit ennyi ev utan? Erdemes egyaltalan megbolygatni a jo kis trilogiat?
A keszitoknek gondolom erdemes volt, meg a mi kis megszokott csendes mozinkban (kedden!) meg sosem lattam ennyi embert, amugy meg azt mondanam, hogy meglettunk volna nelkule. Nem rossz, nem baj, hogy van, csak valahogy... nem teljesen illik a kepbe.
Harrison Ford tokeletes. Megoregedett ugyan, de nagyon jol all neki, meg mindig sarmos, es jol viseli az 'Indiana Jones-bort', mintha sose vette volna le. A mellekszereplok viszont eltorpulnek mellette - se az amugy csodas Cate Blanchett, se az ifju Shia LaBeouf nem a legjobb valasztas.
A film tokeletesen az Indy-koreografiat koveti: kalandos, latvanyos, uldozeses, kincskeresos... minden ugyanolyan. Szerencsere nem raktak tele csillivilli szamitogepes trukkokkel (csak a vegen, de hat az a sztori miatt muszaj volt), ilyen szempontbol tokeletesen illik a sorba. De a sztori... na hat a sztori az nagyon fura. Nem fogom leloni a poent, mert ettol fuggetlenul jo megnezni, nagyon sokat rohogtunk rajta... de azt hiszem nem ez lesz az a resz, amit ujra es ujra szazezredszer is megnez az ember...

3 comments:

Euthymia said...

hááát...mi szombaton néztük meg és én nagyon megdöbbentem a filmen, lehet azért, mert jobbat vártam :(
Harrison Ford valóban sármos, de történet kicsit fura...

Anonymous said...

egyszernézős volt.. :)

Pizsama said...

Az én véleményem itt:

http://yofilm.blogter.hu/?post_id=269823