Tuesday, 17 March 2009

vega

Lanyok, megegyszer koszi a multkori tippeket, azt hiszem sikerult tullendulnom a holtponton. Eloszor is megcsinaltam Nora toltott cukkinijet, es nagyon finom lett, aztan volt meg egy cukkinim, abbol csinaltam egy citromos-tarkonyos levest (neten talalt recept alapjan) - na ilyet soha tobbet, a nagy reszet kiboritottam.
Viszont van egy uj felfedezettem. Miota kijottunk, felfedeztem, hogy en tulajdonkeppen szeretem a ceklat. Nem azt, ami az otthoni, jo ecetes savanyusagcekla, hanem magaban. Akar nyersen, salataba reszelve, akar fove (lehet kapni igy csomagolva). Es mult heten a zoldsegesnel gyonyoru friss ceklak voltak csomoba kotve, nem lehetett otthagyni oket... es most jon a csoda: megsutottem oket. Megmosva, de hejastul pici soval es pici olajjal alufoliaba csomagolva, kb egy ora alatt. Es valami hihetetlen finom. Es szep is. Ettem csak ugy koretkent, meg felkockazva salataba, es nem birok betelni vele, azt hiszem ma veszek egy ujabb adagot.
(egyetlen pici furasag van vele: rozsaszint pisil tole az ember :))

2 comments:

nor@ said...

Én céklaimádó vagyok, de olyan ritkán lehet kapni friss, nem főtt céklát sajnos.
Én is sütni szoktam, de én egy kicsit megborsozom, és mézzel csurgatom le. Mennyei!

vik said...

uuu igenigen, mezzel is nagyon jol hangzik!