Tuesday, 23 September 2008

muszaka

Elore le kell szogeznem, hogy fogalmam sincs, mennyi koze van annak, amit en csinaltam, az igazi torok-gorog-balkani muszakahoz (valoszinuleg nem sok). De vegulis van benne daralthus meg padlizsan, es nagyon finom lett, szoval most igy hivjuk.
A padlizsan szinten piacos szerzemeny, ez az, ami mindig kerul a kosarba, mert egyszeruen ellenallhatatlan. Eloszor is gyonyoru - fenyes, lila, gombolyded... es fenyes, es azt mondtam mar, milyen szep szine van? :) Na mindegy, megmagyarazni nem tudom, de rajongok erte.
Tehat ugy kezdodik, hogy fogsz egy (vagy tobb) szep padlizsant, felszeleteled, besozod, es felrerakod allni kicsit. Kozben elkeszited a ragut. Valami egeszen hasonlora gondolj, mint ha mondjuk bolognait csinalnal - sok hagyma, fokhagyma, megpiritod a daralthust, aztan jon hozza a darabos paradicsom meg a paradicsompure. Csak a fuszerek kicsit masok: pl ebbe jon kb kiskanalnyi fahej, es par baberlevel. Aztan en rozmaringot apritottam meg bele, mert az volt friss itthon, de a padlizsan nagyon szereti a bazsalikomot is, lehet varialni. Amikor kesz a ragu, kivajazott jenaiba retegezzuk: padlizsan - ragu - gyorsrizs - padlizsan stb., a tetejere sajt, es kb fel ora a sutoben.
Egyszeru, gyors, es felmelegitve is nagyon finom.

No comments: