Thursday 6 November 2008

es ha mar

... a fozest emlegettem... Az egyik nagyszeru, nagyon oszi dolog amit ettunk mostanaban: kortes pizza.
Hihetetlenul egyszeru, pillanatok alatt megvan (egyedul arra kell varni, hogy a teszta kicsit megkeljen), es naaagyon finom.
Miutan osszedobtam a tesztat, kentem ra vekonyan tejfolt, rapakoltam a karikakra vagott kortet, egy kis darab nagyon vekonyra szeletelt szarzellert (ez volt itthon, de szerintem csikokra vagott gumozellerrel is biztos jo), so, frissen orolt tarkabors, elmorzsoltam rajta egy darab stiltont (ez ilyen peneszes sajt, akarmi mas hasonlo is megteszi), es meg jo alaposan megszortam reszelt cheddarral (ez itt nagyjabol trappista kategoria). Ezek utan sutty a sutobe, es mivel vekony a teszta, nagyon hamar kesz is van.
Tudom, hogy elsore fura. Korte a pizzan. De tenyleg jo, foleg a zellerrel meg a stiltonnal. Ha szeretnem a diot, azt is raktam volna ra.
pizzateszta
* fel kilo liszt (lehet feher, vagy barna, en ehhez a korteshez teljes kiorlesubol csinaltam - jo kis rusztikus lett)
* 1 evokanal so
* fel evokanal szaritott oregano (nem muszaj)
* frissen orolt bors
* 1 tasak szaritott eleszto
* 1 teaskanal cukor (vagy ugy fel evokanalnyi mez)
* 3 dl langyos viz (ha teljes kiorlesu lisztet hasznalsz, tobb viz kell)
* 3 evokanal olivaolaj
A liszthez keverem a sot, fuszereket. Egy nagy talba ontom az elesztot, cukrot, simara keverem a vizzel, majd hozzaadom az olajat is. Na most, ha valaki akarja, itt eloveheti a dagasztokaros robotgepet, de nekem ilyen nincs, csak siman fakanallal dolgoztam, es mukodott - aprankent belekeverni a folyadekba a lisztet. Egy ido utan aztan persze kezre valt az ember, es jol atdagasztja. A bucit hagyd a talban, csak simogasd meg egy kis olivaolajjal, meg a talat is, hogy ne ragadjon nagyon le, es hagyd kelni ugy egy orat. Mikor mar a duplajara nott, szedd kette, es az elsobol formazz nagyjabol koralakot a sutolapon.
Ebbol a mennyisegbol ket pizza lesz, ami negy embernek eleg (legalabbis az adag fele kettonknek degeszre eleg).

2 comments:

Anonymous said...

mmmmhh, ez iegn jól hangzik, ki kell majd próbáljam!!

Anonymous said...

ki fogom próbálni, nyamiii! :)