Wednesday 2 April 2008

Isle of Wight - elso nap

Felhok, ragyogo napsutes, szelvihar... egyetlen nap alatt.
Penteken nagyon koran indultunk, hogy viszonylag koran odaerjunk. Mio a muszerfalon, sikit minden kanyarban, meg ha gyorsan megy az ember akkor is (megis sikerult osszeszednem egy 'gyorshajtast' nekem is :(), de forgalom szerencsere nincs, igy a tervezett elott egy oraval erkeztunk Southamptonba, es sikerult egyel korabbi komppal atjutni a szigetre. Reggel felhok, a kompon egy pillanat alatt hatalmas vihar, de mire megerkeztunk Cowes-ba szerencsere szikrazik a nap.
Elso megallonk az OSBORN HOUSE. Viktoria kiralyno es Albert herceg 'rejtekhelye', nyari rezidenciaja, csaladi otthona. Hazassagukbol kilenc (!) gyermekuk szuletett, es bar uralkodoi teendoi Londonhoz kotottek, sokkal jobban szeretett a vilag szeme elol elvonulva itt eldegelni hetkoznapi (haha) eletet. A haz hatalmas, gyonyoru, es mar-mar mediterran, hatalmas parkkal, jeghazzal es zoldsegeskerttel - ahol a kis hercegek-hercegnok maguk nevelgettek a mangoldot meg porehagymat. Voltak nekik sajat kis talicskaik is, meg kicsit odebb egy jatek-csatater, mini eroddel, meg agyukkal. Vegigjartunk, megcsodaltunk mindent, aztan beultunk a teakertbe: gyomber-malna/gyomber-citrom es angol 'shortbread', ami olyan linzerszeruseg (szaraz es omlos). Es ahogy ott pihengetunk, elvezzuk a sovenyek kozott a tisztason, ahogy melegit a nap, susognak az agak, hatalmas nyugalom... csivitcsivit... kiskivancsi a bodzabokron (aztan a padon, aztan az asztalon) :).
Kozben delutan lett, es vegul mokust nem is lattunk (pedig allitolag rengeteg van a parkban), viszont indulnunk kellett tovabb.

No comments: