Saturday 19 April 2008

long way round

Ewan McGregor és legjobb barátja, Charley Boorman évek óta tervezgették, hogy elmennének valami motoros túrára, és hogy az milyen jó poén lenne. Aztán Ewan egyszercsak előállt az őrült ötlettel, hogy miért menjenek Spanyolországba motorozni, ha egyszer meg is kerülhetik a világot. És igen, ők is tudták, hogy ez elég vad lenne, de rágták még egy kicsit, tervezgették, összeszedtek egy kis csapatot, és elindultak.
'2 férfi, 2 motor, 20000 mérföld'
És megcsinálták.
Mi pedig kölcsönkaptuk az útról készített sorozat dvdjét, és egyszerűen nem bírtunk felállni előle egész nap. Utoljára a Lost-tal csináltuk ezt, mikor egyhuzamban megnéztük az első évadot. Egyszerűen hihetetlen, zseniális, kötelező.
Nem is tudom... Azt hiszem, valami olyasmit vártunk, hogy van itt ez a kis skót színész, aki persze tehetséges, világhíres, Obivankenobi meg minden, biztos jól el van kényeztetve, nem tudott mit kezdeni a sok pénzével, és elment a világkörül motorozni... De a film megvilágította az egésznek az emberi oldalát, az érzelmi oldalát, hogy mennyire hétköznapiak, valóságosak mindketten. Még mindig a hatása alatt vagyok, nagyon megindító volt az egész, érzelmes, és lenyűgöző, és gyönyörű. Hihetetlen túrát csináltak, rendkívüli kalandokkal és kihívásokkal... Londontól New Yorkig.

No comments: