Monday 27 April 2009

medvehangya

Az egesz hetvegenk arrol szolt, hogy ettunk es alkoholizaltunk. Mar penteken elkezdtuk, Sikeszeknel volt kis osszejovetel, borozassal, aztan szombaton grilleztunk a parkban Jonekkal (ez durva teazasba torkollt nalunk), vegul vasarnap vacsi Gyurieknal. Erre Z tok alaposan keszult, bulihordo, meg a lanyoknak kinezett egy koktelt (Ritz Fizz - Amaretto, Blue Curacao, lime, pezsgo)... ehhez kepest mindenki kicsit punnyadt volt, a tarsasjatekok elo sem kerultek.
A masik meghatarozo elem pedig a medvehagyma volt. Azt tudtuk mar, hogy van a kornyeken, sot, ket eve szedtunk is egy keveset, mikor itt voltunk kirandulni. Es hat hurra internet, mihez is kezdenenk nelkule - kiderult, hogy sokkal kozelebb is talalhatunk. Szoval szombat reggel, Portbury kiserdo, es tengernyi medvehagyma. Friss, zold, gyonyoru, illatos. Az osveny masik oldala pedig keklett a harangviragoktol. Tudtam en, hogy kene fenygepet vinnem magammal, de Z nem engedte... :) De a lenyeg: hogy szedtunk egy zacskonyit, szoval most mindennel ezt eszunk. Medvehagymas rantotta reggelire, medvehagymas pac a grillezeshez, medvehagymas avokadokrem, medvehagymas vaj, medvehagymas pogacsa... Es van meg, szoval a tovabbi tervek kozott szerepel a medvehagymaleves es a medvehagyma-pesto is, alig varom.

3 comments:

steve said...

és mikor lesz a medvehangya?

Euthymia said...

Szia, mi is csuda sok medvehagymát láttunk, már Wales-ben is az erőben, de nem mertünk szedni... :)
De jó! Eddig 2:2 arányban vita volt hogy harangvirág vagy jácint-e ez, ami itt mindenfelé, de mondom én, hogy harangvirág!!! :) Szép napokat!

vik said...

bizony harangvirág, mert a jácint illatos, ez viszont nem igazán :)