Tuesday 19 June 2007

barlang es sajt

A valtozatossag kedveert most epp megint esik (18 fok van, jo kis nyar), ugyhogy nincs mas hatra, mint elmeselni, mit csinaltunk a hetvegen.
Szombaton megprobaltunk Znek nyitni egy bankszamlat - miutan felorat sorbanalltunk, a neni kedvesen kozolte, hogy sajnos epp nincs tobb szabad emberunk, probaljunk meg elore idopontot kerni, mondjuk kovetkezo szombatra. Ugyhogy az nem lett. Viszont lett nekem kiscipom. Topancipom. Aztan a nap nagy resze csak ugy eltelt. Arra emlekszem, hogy moziztunk: Kb ket eve Z kapott egy kupac devedet a keresztapjatol karacsonyra, es meg mindig volt koztuk olyan, amit eddig nem lattunk, hat most megneztuk. Egyenesen at (Flatliners). Nagyon regi, nagyon kilencvenes evek, de erdekes es elgondolkoztato. Aztan csinaltam vacsit a maradekokbol a hutoben (amit nem si ertem, hogy fogyasztottunk ki ennyire), es pihi.
Nade a vasarnap!
Felpakoltunk szendvicsekkel, repaval es felkerekedtunk, ide. Persze eltevedtunk odafele, ugy tunik ez mar nelkulozhetetlen hozzavaloja a hetvegeinknek. Olyan kis szuk utakon maszkaltunk, hogy mohos kofal az egyik oldalon, egybefuggo zold novenyfal a masikon, es meg jo hogy nem jott szembe senki, mert az angolok rendszeresen alabecsulik a jarmuvek szelesseget az utepitesekkor. De vegul megtalaltuk, megerkeztunk, leparkoltunk. Megvan a jegyiroda, ez sajnos nem nemzeti orokseg, otthagyunk egy kisebb vagyont. Aztan vissza a kocsihoz, hatizsak, menjunk... Amikor Z eszrevette, hogy itt parkolast is kene fizetni. O, hogy az a '#?*%~#! Oke, veszunk parkolojegyet, vissza kocsihoz. Kozben kicsit alaposabban megnezzuk a parkolojegyet: ja hogy ha negyen vagyunk, negy belepovel, akkor nem kell fizetni. Na itt jott megint a nemertes: ugyanannal a nonel vettuk a belepoket, ot perc mulva a parkolojegyet - magatol megse tudta osszerakni, vagy csak nem volt eleg jo fej hozza, hogy szoljon. De visszamentunk, visszaadtak a penzt.
Na innentol azt hiszem mar csak josag. Voltunk sajtgyarban, kostoltunk sajtot, kostoltunk helyi cidert meg scrumpy-t, voltunk barlangokban (igen, kettoben is), meg osemberes-kannibalos muzeumban. Es a vegen meg kilatot is masztunk - 274 lepcsofok, haha.
Viszont nem jutott idonk a turara a szurdokban - szurdok korul, ami pedig gyonyoru, lattuk, ugyhogy meg ide is vissza kell mennunk.

3 comments:

Anonymous said...

éniséniséniiiiiis, gyűjtök rá

Anonymous said...

hallasz Wallace? Sajtból is megárt a sok...

vik said...

nemhiszem, a sajt az jooooo :P